welkom   dappere patient  

1ste Lijn Amsterdam verbindt, verbetert en versterkt de samenhang en kwaliteit van de eerstelijnszorg in de buurt. Dat sluit naadloos aan bij het beleid van de overheid: kwalitatief goede zorg bieden in de buurt. Dat kan alleen worden bereikt in samenhang: binnen de eerste lijn; van de eerste lijn met de andere domeinen; van organisaties en zorgprofessionals; op gemeente niveau en in de wijk. En daarmee zijn we er niet. Ook de samenhang met andere sectoren, zoals wonen en onderwijs, is noodzakelijk bij het streven naar verbetering van gezondheid en welbevinden van de inwoners van Amsterdam.

Hierbij richten we ons voornamelijk op zorgthema’s, van de wieg tot het graf.  

We zijn dé onafhankelijke netwerkorganisatie in het Amsterdamse eerstelijns zorglandschap. Onze adviseurs verbinden en adviseren partijen binnen en met de eerste lijn om betaalbare zorg in de buurt te realiseren. Dit doen we vanuit een maatschappelijke opdracht.

1ste Lijn Amsterdam maakt onderdeel uit van het landelijk ROS-netwerk. Iedere ROS zet zich in de eigen regio in voor het realiseren van geïntegreerde eerstelijnszorg.

 

Als wat je wil en kan, minder vanzelfsprekend wordt

Op een dag realiseer je je: "ik wil niet meer ten koste van alles mijn leven doorleven, waar liggen mijn prioriteiten? Wat wil ik nog wel? Wat niet (meer)?" Hoe ga je hierover als patiënt en huisarts met elkaar in gesprek? 

Amsterdamse patiënten en huisartsen maakten hierover een film met als doel dat het gesprek tussen patiënt en huisarts makkelijker gevoerd kan worden. En dat daarmee dit onderwerp echt een item wordt in de patiënt-artsrelatie.

Haal de film in huis!

 

nieuws

Amsterdamse veerponten over het IJ rookvrij!
  

veerpont


Met ingang van 1 januari 2018 mag er op alle veerponten over het IJ niet meer worden gerookt. Huisarts David Koetsier, deed afgelopen zomer een oproep aan de directie van het GVB en de gemeenteraad, namens het Amsterdams Rookalarm en de Huisartsenkring Amsterdam, om de veerponten rookvrij te maken. De gemeenteraad heeft het rookverbod inmiddels aangekondigd. 

Lees hier het volledge artikel 

 

Meer nieuws... 

 

kalender

Aanbod 1ste Lijn Amsterdam


Aanbod extern

 

 prikbord 340

Het prikbord is gemaakt om zorgverleners in contact te brengen met andere zorgverleners. Plaats hier een advertentie voor vacatures, stageplaatsen, praktijkruimten of een vraag voor een collega? 

 
   
   
   
   
       
   

Volg ons ook op...  

            

aanmeldennieuwsbrief

 
   

 

 
Gebouwd door Pisces Media, helder en effectief